Vervloekte aarde, het 12de boek van jeugdschrijver Patrick Lagrou.

Vervloekte aarde

 

 

 

geraamte.gif (35794 bytes)geraamte.gif (35794 bytes)geraamte.gif (35794 bytes)geraamte.gif (35794 bytes)geraamte.gif (35794 bytes)geraamte.gif (35794 bytes)geraamte.gif (35794 bytes)geraamte.gif (35794 bytes)geraamte.gif (35794 bytes)

KORTE INHOUD:

Het verleden kan men beter laten rusten. Dat ondervinden Wouter en Tine heel vlug wanneer er op de plaats van een verdwenen abdij graafwerken beginnen. Want doordoor treedt een eeuwenoude vloek in werking. De gevolgen zijn niet te overzien. Tenzij Wouter en Tine er tijdig in slagen in te grijpen.

schedeltje.gif (10323 bytes)schedeltje.gif (10323 bytes)schedeltje.gif (10323 bytes)schedeltje.gif (10323 bytes)schedeltje.gif (10323 bytes)schedeltje.gif (10323 bytes)schedeltje.gif (10323 bytes)schedeltje.gif (10323 bytes)schedeltje.gif (10323 bytes)schedeltje.gif (10323 bytes)schedeltje.gif (10323 bytes)

Even een voorsmaakje van de tekst?

Wat er vooraf gebeurde: Wouter, Tine en Gijs hebben zich verschanst in de villa. Tijdens de dag konden ze door het opkomende water onmogelijk ontsnappen. En nu, met het vallen van de avond, verwachten ze de definitieve aanval.

      'Ondertussen werd het donker. De details van de dingen om hen heen vervaagden. Om zich niet te verraden hadden ze afgesproken absoluut geen licht te maken. Voor noodgevallen hadden ze alle draagbare lampen die ze hadden kunnen vinden, bij zich. Ook hadden ze genoeg gegeten en voorraden aangelegd om in de volgende vierentwintig tegen een stootje te kunnen. Toch besefte Wouter dat het gevaar geenszins uit die hoek zou komen. Nu kwam het er op aan de nacht heelhuids te overleven. Als het de komende twaalf uren begon te regenen, dan was er morgen geen mist meer en kon een helikopter landen. Tenminste dat hoopte Wouter.

12rover.JPG (21338 bytes)

      Goed verschanst bovenaan de trap met de vier jachtgeweren en voldoende munitie binnen handbereik, zaten hij en Gijs de mogelijke aanvallers op te wachten. Waar ze beneden ook zouden binnendringen, om boven te komen, moesten ze hierlangs. Ze zouden warm ontvangen worden. Wouter, Gijs en Tine zouden hun huid in elk geval duur verkopen.
      Ondertussen kwam de maan op. Dankzij het diffuse licht dat overal doorde grote ramen het huis binnendrong, konden ze vanuit hun positie de hele traphal mooi in het oog houden. De vijand mocht komen opdagen. Ze waren klaar om hem goed te ontvangen.
      Toen werd er met een zwaar ijzeren voorwerp heel hard op de voordeur gebonsd.'

 

skeletdeur.gif (41802 bytes)

 

Hoe is dit boek ontstaan?

Opnieuw op aanvraag.  De redacteur van de ‘Krant van West-Vlaanderen’ stelde mij voor om eens een verhaal samen met kinderen te schrijven.  Mijn eerste reactie was afwijzend.  Maar toen ik zelf de spelregels mocht bepalen, heb ik de uitdaging toch aangenomen.  Tijdens de Kerstvakantie van 1998 werd op de redactie in Brugge een bijeenkomst gepland.  Naast de redacteur waren ook zes jongeren aanwezig.  Zij kwamen uit zes grote gemeenten van West-Vlaanderen en waren allemaal lid van de Kinder- en Jeugdjury.  Ze wisten dus iets af van boeken.  Samen zouden we de grote lijnen van het verhaal uitstippelen.  Mijn eerste vraag was welk soort verhaal het moest worden.  Bijna unaniem kwamen ze met een griezelverhaal voor de dag.  En ik had nog nooit een echt griezelverhaal geschreven!  Gelukkig had ik er meer dan genoeg gelezen. Bovendien zouden die zes jongeren me ook geweldig helpen.  En dat hebben ze ook gedaan.  Nadat ik twee hoofdstukken had geschreven, werd hen de tekst bezorgd.  Tijdens het daaropvolgende weekend mochten ze me opbellen om die te bespreken en om nieuwe suggesties voor het verdere verloop van het verhaal te geven.  Ik heb toen gruwelijke voorstellen gekregen.  Een groot deel ervan is in het verhaal terechtgekomen.  Achteraf hebben sommige volwassenen mij verweten dat bepaalde passages veel te bloederig waren en niet geschikt voor jongeren.  Maar hierop kon ik alleen maar antwoorden dat ze mij precies door jongeren werden aangereikt.  Dus… In elk geval heb ik door de wisselwerking met die zes bijzonder veel bijgeleerd.  Zij ook trouwens.  In die mate zelfs dat ik besloten heb nog meer gruwelijke griezelverhalen te schrijven.

Patrick Lagrou.

 

wenkschedel.gif (11724 bytes)wenkschedel.gif (11724 bytes)wenkschedel.gif (11724 bytes)

 

Wat vonden de volwassenen van dit boek?

'Zombies, moorddadige rovers en een parkeergarage die er beter nooit was gekomen. In 'Vervloekte Aarde' komt het allemaal voor. Maar dit boek is niet alleen speciaal omdat het zo griezelig is, wel omdat Lagrou het samen met zes jonge schrijvers schreef.' (De Stipkrant)

'Het is een heel spannend verhaal geworden. Vriendschap, zombies, vloek en geschiedenis vormen de thema's van dit boek.' (Het Brugsch Handelsblad)

'Dit is een superspannend verhaal om lekker lang te griezelen.' (Suske en Wiske Weekblad)

'Een griezelboek! Onze haren rezen ten berge! Zombies, de dappere strijd van Wouter en Tine tegen die bovenaardse booswichten... Kippenvel krijg je van minder...' (Tienerfakkel)

'Vervloekte aarde is 112 pagina's spanning en avontuur.' (Ketnetkrant)

 

buigskelet.gif (11441 bytes)buigskelet.gif (11441 bytes)buigskelet.gif (11441 bytes)buigskelet.gif (11441 bytes)buigskelet.gif (11441 bytes)buigskelet.gif (11441 bytes)

 

En hoe vonden jullie 'Vervloekte Aarde'?

KLIK HIER om je eigen mening weer te geven

skeletstamp.gif (28368 bytes)

KLIK HIER om de mening van anderen (vanaf begin 2003) te lezen

 

schedeltje.gif (10323 bytes)schedeltje.gif (10323 bytes)schedeltje.gif (10323 bytes)schedeltje.gif (10323 bytes)schedeltje.gif (10323 bytes)schedeltje.gif (10323 bytes)schedeltje.gif (10323 bytes)schedeltje.gif (10323 bytes)schedeltje.gif (10323 bytes)schedeltje.gif (10323 bytes)schedeltje.gif (10323 bytes)



 

 

Terug naar de BIBLIOTHEEK