spookhuisheks.gif (9193 bytes)

 

pompoenlijn2.gif (7559 bytes)

 

HALLOWEEN is het grote griezelfeest dat elk jaar op 31 oktober terugkeert. De naam is afkomstig van 'All Hallows Eve', wat 'de vooravond van Allerheiligen' betekent.

 

pompoenlijn2.gif (7559 bytes)

 

In Engeland en in Amerika wordt HALLOWEEN vooral door kinderen gevierd. Op die dag verkleden zij zich in een heks, een spook, een vampier, of in een ander griezelig wezen. Dan trekken zij de straat op. De meeste huizen zijn in die periode versierd met uitgeholde pompoenen waarin een kaars brandt. Daar bellen de kinderen aan en dreigen ze ermee hun buren te betoveren. Tenzij die snoepjes uitdelen. Wat uiteraard gebeurt. Niemand wordt immers graag betoverd.

 

pompoenlijn2.gif (7559 bytes)

 

Steeds meer wordt HALLOWEEN nu ook in BelgiŽ en Nederland gevierd. Maar wie dit griezelfeest op elk moment van het jaar wil meemaken, kan dit door de griezelkelder van kinderboekenschrijver Patrick Lagrou te bezoeken en door de boeken die daar worden voorgesteld, in de leeszaal van het Kraaiennest te lezen.

pompoenrook.gif (13180 bytes)

TOEGANG TOT DE GRIEZELKELDER

TOEGANG TOT HET KRAAIENNEST

de officiŽle website van kinderboekenschrijver PATRICK LAGROU

 

pumpkin_bounce_lg_blk.gif (8079 bytes)pumpkin_bounce_lg_blk.gif (8079 bytes)pumpkin_bounce_lg_blk.gif (8079 bytes)pumpkin_bounce_lg_blk.gif (8079 bytes)pumpkin_bounce_lg_blk.gif (8079 bytes)pumpkin_bounce_lg_blk.gif (8079 bytes)pumpkin_bounce_lg_blk.gif (8079 bytes)pumpkin_bounce_lg_blk.gif (8079 bytes)