Dit is de bibliografie van kinderboekenschrijver Patrick Lagrou

Welkom in de bibliotheek

 
 

bookshelf_book_extract_lg_clr.gif (87486 bytes)

DIT ZIJN DE BESTE GRIEZELVERHALEN VAN PATRICK LAGROU:

 

spinning_with_shadow_red_md_clr.gif (2840 bytes)upright_green_md_clr.gif (4654 bytes)spinning_with_shadow_blue_md_clr.gif (3117 bytes)upright_red_md_clr.gif (2491 bytes)spinning_with_shadow_green_md_clr.gif (3232 bytes)upright_blue_md_clr.gif (1953 bytes)spinning_with_shadow_red_md_clr.gif (2840 bytes)upright_green_md_clr.gif (4654 bytes)spinning_with_shadow_blue_md_clr.gif (3117 bytes)upright_red_md_clr.gif (2491 bytes)spinning_with_shadow_green_md_clr.gif (3232 bytes)upright_blue_md_clr.gif (1953 bytes)

 

MEER INFO? KLIK LINKS OP DE KAFT!

 

 0. HET GROTE GRIEZELBOEK (10+ , 2008)

Een boek vol met spoken, geesten, duivels, mummies, vampiers, heksen, gekke professoren, weerwolven, ruimtewezens en zo veel meer !

 Patrick Lagrou dook in de wondere wereld van de griezels en vond het daar zo bijzonder dat hij ze allemaal in één boek verzamelde. Je vindt hier allerlei weetjes over leuke en minder leuke griezels, zoals hoe ze er meestal uitzien, waar ze vandaan komen, hoe ze bestreden kunnen worden ?

 

1. DE SPOKEN VAN McHAGGIS (12+ , 2001)

Bekroond door de Vlaamse Kinderjury 2002-2003

De jonge Kevin komt in Schotland aan. Maar het gaat mis. De familie waar hij zou verblijven, is er niet. Gelukkig kan hij terecht bij lord McHaggis. Op het kasteel wordt hij bijzonder goed ontvangen. Maar zodra het donker wordt, komt de hele omgeving in de greep van angstaanjagende verschijningen. Dit wordt elke nacht erger. Totdat Kevin na enkele dagen ontdekt welke afschuwelijke dingen er hier vroeger zijn gebeurd. Maar dan is het ook voor hem al bijna te laat…

 

2. VAMPIERSOEP (10+ , 2005)

Molly, Freddy en Andy zijn leerlingen van een heel strenge hotelschool aan de kust. Het drietal zucht onder de lessen en onder het meedogenloze regime van de tirannieke directeur. Maar op een avond stoot een grafdelver in de duinen op een heel geheimzinnig graf. Hij haalt een bijna ongeschonden doodskist boven en opent hem?Vanaf dat moment krijgen de leerlingen van de hotelschool het ene bloederige recept na het andere te verwerken.

Deze 'Vampiersoep', voor u opgediend door griezelschrijver Patrick Lagrou, is een verhaal om écht van te smullen! 

 

  3. HET RAADSEL VAN DE KRISTALLEN SCHEDEL  

Sally is van Ierse afkomst. Op het sterfbed van haar grootmoeder komt ze flarden van een goed bewaard familiegeheim te weten. Kort daarop vertrekt ze samen met haar moeder naar het westen van Ierland. Daar wacht hen de erfenis van hun voorouders. Maar wat die precies inhoudt, dat weten ze nog niet. Anders waren ze zeker thuis gebleven... 

Een griezelverhaal dat zich afspeelt op een ruig Iers eiland  waar mistbanken, onvoorziene stormen en duistere zeegrotten het decor vormen. Geen boek voor watjes...

 

  4. DE WATERDUIVEL VAN BRUGGE (10+ , 2005)

Voor Jonas en Tobias begint straks de grote vakantie. Brugge, de stad waar zij wonen, staat voor een nieuw toeristisch seizoen. Maar op een nacht verdwijnt een toerist in de Brugse reien. Jonas en Tobias zijn de eersten die de ware aard van de vijand ontdekken, maar de mensen geloven hen niet. Pas als de nood het hoogst is, wordt er naar hen geluisterd. Maar dan is het al te laat …  

Een spannend griezelverhaal van Bruggeling Patrick Lagrou. Na het lezen ervan zul je de stad met andere ogen bekijken!

 

5. GRUWELBAD (12+ , 2000)

De zestienjarige Matthias ziet met lede ogen aan hoe een stuk waardevol heidegebied wordt opgeofferd voor een tropisch zwemparadijs. Tijdens de bouw van het complex heeft men af te rekenen met vreemde ongelukken. Die worden echter stelselmatig in de doofpot gestopt. Het werk moet immers klaar zijn tegen de dag waarop het grote openingsfeest begint. Wanneer het bijna zover is, ontdekken Matthias en zijn vriendin Evelien wat er zich in de diepste uithoeken van het reusachtige gebouw schuilhoudt. Maar dan is het al veel te laat…

 

MEER INFO? KLIK LINKS OP DE KAFT!

 

6. VERVLOEKTE AARDE (12+ , 1999)

Geselecteerd voor de Kinderjury Limburg 2000-2001

Het verleden kan men beter laten rusten. Dat ondervinden Wouter en Tine heel vlug wanneer er op de plaats van een verdwenen abdij graafwerken beginnen. Want doordoor treedt een eeuwenoude vloek in werking. De gevolgen zijn niet te overzien. Tenzij Wouter en Tine er tijdig in slagen in te grijpen.

 

7. DE WRAAK VAN DE MUMMIE (11+ , 2000)

Jan en Jo moeten een deel van de zomer in een zomerkamp doorbrengen. Maar dat vinden deze straatjongens helemaal niet leuk. Op een regenachtige dag beslist de leiding om in de stad een museum te bezoeken. Daar loopt een tentoonstelling met als pronkstuk de mummie van een onbekende Egyptische farao. Indrukwekkend, vinden Jan en Jo. Maar dan vervelen ze zich weer. Om het toch wat spannend te houden, gaan ze op ontdekkingstocht in de kelders van het museum. Hierdoor raken ze echter opgesloten. En precies die avond gebeurt er met de mummie iets onvoorstelbaars…

 

 8. DE ! VAN OSIRIS (10+ , 2007)

In het vervolg op De wraak van de mummie wordt het onmogelijke toch waar: de mummie van Sharl-Atan komt weer tot leven. Zal de mummie erin slagen oppermachtig te worden? Of zullen Jan, Jo en Joske daar opnieuw een stokje voor steken? Het wordt alleszins geen gemakkelijke opdracht. De kinderen moeten niet alleen de krankzinnige mummie trotseren, maar ook de dorre Egyptische woestijn. En ondertussen moeten ze ook nog het geheim van Osiris proberen te ontsluieren.

 

 

21kaft.jpg (129588 bytes)

9. DE HALLOWEENHEKSEN (10+ , 2002)

Hanne, Lore en Winnie zijn drie zussen die zich graag verkleden. Dat hebben ze van hun vader, want die is gek op carnavalsfeesten. Maar andere kinderen vinden het maar niets en lachen de drie zusjes uit. Hanne, Lore en Winnie zijn het beu en zinnen op wraak. Van een oud vrouwtje leren ze allerhande vreemde trucs. Met Halloween willen ze tot de actie overgaan. Alleen weten ze niet dat er nog andere Halloweenheksen van de partij zullen zijn...
Patrick Lagrou haalt weer een heleboel griezeltrucs boven om je in de ban te houden van dit magische, bloedstollende verhaal.

 

10. GRIEZELS OP SCHOOL (10+ , 2000)

Bram heeft het, samen met de andere leerlingen, bijzonder lastig op school. Directrice Borstoen, mevrouw Schriel en meneer Smos heersen er met ijzeren hand. Gelukkig voor Bram komt er een nieuwe leerling in de klas. Die lijkt voor niets terug te deinzen. Met hem sluit Bram een bondgenootschap. Samen halen ze de meest doldwaze grappen uit. Hierbij raakt de ene leerkracht na de andere in het ziekenhuis. Keer op keer worden ze vervangen door nieuwe, bijzonder toffe leraren. Nooit eerder gingen de kinderen zo graag naar school. Totdat Bram opeens ontdekt wie daar allemaal achter zit.

 

11. TIBO EN DE DROOMDUIVELS (10+ , 2001)

Bekroond door de Kinderjury
van 'Kinderleesclubs v.z.w.' in 2002.

Zeven april. Tibo is jarig. Maandenlang hebben zijn papa, mama en zijn broer Bruno alles tot in de puntjes voorbereid. Deze dag moet onvergetelijk worden. En dat lukt, want behalve de taart met kaarsjes krijgt Tibo een luchtdoop, een aardedoop en een waterdoop. Maar hoe oud wordt Tibo eigenlijk? Tien, elf of twaalf? Is het echt Tibo's verjaardag of is het een droom?

 

MEER INFO? KLIK LINKS OP DE KAFT!

 

12. HET GEHEIM VAN DE GROTE KRONOMETER

(10+ , 1999, illustraties van JAN BOSSCHAERT)

Op weg naar school vindt Tillo een vreemd horloge. Zodra hij op het knopje duwt, gebeurt er iets heel ongewoons. Het duurt zelfs even voordat hij het doorheeft. Dan ontdekt hij fantastische mogelijkheden. Hij kan er de wildste grappen mee uithalen. Enkele dagen lang beleeft Tillo veel plezier. Tot hij opeens ontdekt wie er allemaal achter het horloge aanzitten. Dan begint een ware nachtmerrie.

 

13. DE SCHORPIOENEN VAN KATO ZAGROS (10+ , 2003)

Samen met haar ouders en haar broer vertrekt Jolien op reis naar Kreta. Voor haar vader is de afgelegen baai van Kato Zagros de ideale plaats om de sterren te bekijken. Maar de eerste dag al voorspellen die weinig goeds. Er hangt iets dreigends in de lucht. Als Jolien het keukenhulpje Nikos leert kennen, doet ze samen met hem de ene vreemde ontdekking na de andere. Op zoek naar een verklaring komen de kinderen in de Vallei der Doden terecht. Daar in die ondergrondse gangen schuilt echter een groot gevaar. Dat is immers het domein van de schorpioenen van Kato Zagros.

 

14. HET BEEST VAN DE CANIGOU (11+ , 1997)

Bekroond door de Kinderjury Vlaanderen in 1999

Op weg naar een afgelegen camping in de Pyreneeën leert Stefan het Nederlandse meisje Petra kennen. Met de vele grotten in de buurt belooft het voor hen een fijne, spannende vakantie te worden. Maar er dreigt gevaar. Rond de heilige berg de Canigou dwaalt een vreemd bloeddorstig wezen dat elke nacht slachtoffers eist. Voordat Stefan en Petra het beseffen, staat ook hun leven op het spel.

 

15. VICTORIA (12+ , juni 2012)

Marijn en Talitha zijn samen met hun kleine dochter en de chimpansee Chouchou op Haïti aangekomen. Hij zal daar met haar familie kennis maken. In dat dorp is ook sinds een jaar een beloftevol project van start gegaan.
Maar wanneer ze die plaats eindelijk bereiken, is daar iets vreemds gebeurd. De hele omgeving is ontvolkt en de velden zijn verwoest. Al de mensen die Talitha zo goed kende, zijn spoorloos verdwenen...
Dan valt de nacht en overal op de heuvels weerklinken de trommen. Hebben voodootovenaars en zombies de streek dan toch weer in hun greep gekregen?

 

 

 16. SPOKEN OP HET FEEST (10+ , 2011)

Floris wordt tien jaar. Hij gaat met zijn ouders en zijn zus op reis naar Zuid-Frankrijk. Daar gaan ze zijn verjaardag vieren.

Maar eerst is er een spannende kajaktochtje doorheen een smalle bergkloof... en een griezelige abdijruïne met wel erg vreemde bewoners...

Als dat maar goed afloopt!

 

 17. CHATTEN IN DE NACHT (8+ , 2008)

In de klas wil de meester aan de kinderen uitleggen dat chatten gevaarlijk is. Maar Ben lacht de waarschuwingen van de meester weg. Hij heeft net een nieuwe chatvriend, Nick. Het is een keitoffe jongen. Wat kan daar nu gevaarlijk aan zijn? Alles lijkt helemaal oké. Tot Ben ontdekt waar Nick woont...

 

 18. HET COMPUTERSPOOK (8+ , 2007)

Verschenen in de reeks 'Leeskriebel' bij Averbode

Berend vindt op het internet een spelletje. Het ziet er leuk uit, maar zal hij het wel binnenhalen? Hij doet het toch maar. Als Berend het bestand opent, gebeuren er vreemde dingen. Er weerklinkt een dreun en brandende letters verschijnen op het scherm: Het computerspook dankt je voor zijn bevrijding ... Even later valt de computer uit. Wat Berend ook doet, het toestel blijft dood. Heeft hij een virus binnengehaald?

 

19. DE KOEKELIEK VAN BASELBERG (8+ , 2003)

Verschenen in de reeks 'Leeskriebel' bij Averbode

Sofie en Arne zijn vrienden. Het meisje wil een verlaten villa binnendringen. Arne vindt dat geen goed idee. Zoiets mag natuurlijk niet.
'Ben je misschien bang van spoken?' vraagt Sofie.
'Als er in dat huis alleen spoken zouden ronddolen, klauterde ik meteen naar binnen', antwoordt Arne. 'Maar ik weet beter. Daarom heb ik schrik.'
'Dan ga ik maar alleen', zucht Sofie.
Ze weet niet wat ze zal beleven. Samen met Arne.

 

20. DE SPOOKVLIEGER (9+ , 2000)

Een kort vervolg op 'Het dolfijnenkind'

Dit kortverhaal waarin Marijn uit 'Het Dolfijnenkind' de hoofdrol speelt, maakt deel uit van een groot geheel dat onder de titel 'Griezelig spannend!' verscheen. Nog andere bekende Vlaamse auteurs hebben hieraan hun bijdrage geleverd. Dit boekje kwam echter nooit in de handel.

 

MEER INFO? KLIK LINKS OP DE KAFT!

 

spinning_with_shadow_red_md_clr.gif (2840 bytes)upright_green_md_clr.gif (4654 bytes)spinning_with_shadow_blue_md_clr.gif (3117 bytes)upright_red_md_clr.gif (2491 bytes)spinning_with_shadow_green_md_clr.gif (3232 bytes)upright_blue_md_clr.gif (1953 bytes)spinning_with_shadow_red_md_clr.gif (2840 bytes)upright_green_md_clr.gif (4654 bytes)spinning_with_shadow_blue_md_clr.gif (3117 bytes)upright_red_md_clr.gif (2491 bytes)spinning_with_shadow_green_md_clr.gif (3232 bytes)upright_blue_md_clr.gif (1953 bytes)

 

 

HOMEknop.gif (2899 bytes)

TERUG NAAR HET KRAAIENNEST

  

Free JavaScripts provided
by The JavaScript Source