Dit is de bibliografie van kinderboekenschrijver Patrick Lagrou

Welkom in de bibliotheek

 
 

bookshelf_book_extract_lg_clr.gif (87486 bytes)

DIT ZIJN DE NIEUWSTE BOEKEN VAN PATRICK LAGROU:

 

spinning_with_shadow_red_md_clr.gif (2840 bytes)upright_green_md_clr.gif (4654 bytes)spinning_with_shadow_blue_md_clr.gif (3117 bytes)upright_red_md_clr.gif (2491 bytes)spinning_with_shadow_green_md_clr.gif (3232 bytes)upright_blue_md_clr.gif (1953 bytes)spinning_with_shadow_red_md_clr.gif (2840 bytes)upright_green_md_clr.gif (4654 bytes)spinning_with_shadow_blue_md_clr.gif (3117 bytes)upright_red_md_clr.gif (2491 bytes)spinning_with_shadow_green_md_clr.gif (3232 bytes)upright_blue_md_clr.gif (1953 bytes)

 

MEER INFO? KLIK LINKS OP DE KAFT!

 

45. MILANS GROOTE OORLOG (10+ , februari 2013)

Milan vertrekt samen met zijn grootouders voor een weekend naar de Westhoek. De jongen kijkt er al naar uit: ze verblijven in een vakantiehoeve en zullen wandelingen maken in de streek waar in 1914 de Slag om de IJzer werd uitgevochten.
Eenmaal ter plaatse valt het nogal tegen. Het is slecht weer en zijn grootouders nemen hem mee van het ene museum naar het andere. Milan vindt het maar een saaie bedoening.
Maar dan gebeurt er ’s nachts iets bijzonders. Uit de kelders van de vakantiehoeve komen vreemde geluiden. Milan gaat in zijn eentje op verkenning uit. Voor hij het goed en wel beseft, zit hij opeens zelf midden in de ‘Groote Oorlog’ …

 

44. HET GROTE DOLFIJNENKINDBOEK (10+ , 2012)

Dit boek schreef Patrick Lagrou speciaal voor alle fans van de Dolfijnenkindreeks en liefhebbers van dolfijnen, naar aanleiding van de twintigste verjaardag van Het dolfijnenkind. Het bevat een schat aan (achtergrond)informatie. Patrick Lagrou vertelt je meer over alle locaties waar de verhalen zich afspelen en de dieren en personen die in de boeken voorkomen. Hij vertelt waar hij zijn inspiratie vandaan haalde. En natuurlijk biedt hij je heel wat boeiende weetjes over dolfijnen.

 

43. VICTORIA (12+ , 2012)

Marijn en Talitha zijn samen met hun kleine dochter en de chimpansee Chouchou op Haïti aangekomen. Hij zal daar met haar familie kennis maken. In dat dorp is ook sinds een jaar een beloftevol project van start gegaan.
Maar wanneer ze die plaats eindelijk bereiken, is daar iets vreemds gebeurd. De hele omgeving is ontvolkt en de velden zijn verwoest. Al de mensen die Talitha zo goed kende, zijn spoorloos verdwenen...
Dan valt de nacht en overal op de heuvels weerklinken de trommen. Hebben voodootovenaars en zombies de streek dan toch weer in hun greep gekregen?

 

 42. HET VERKEERDE GESCHENK (10+ , 2012)

Wimpie krijgt van paps een leuk geschenk als hij een goed rapport heeft. Wimpie doet meteen zijn uiterste best. Hij kijkt al lang uit naar een paard of een ezeltje.
Zijn buurjongen Jempie maakt dezelfde afspraak met zijn vader. Jempie krijgt maar al te graag een vliegtuigje cadeau.
Wimpie en Jempie komen allebei met een goed rapport naar huis... maar hun geschenkjes zijn anders dan verwacht!

 

 41. DE GROTE OMMEKEER (12+ , 2011)

Nadat de superorkaan hun eiland heeft verwoest, zijn Victoria en haar familie verplicht elders te gaan wonen. Tegelijk willen zij ook alles in het werk stellen om een volgende ramp zo veel mogelijk te vermijden. Maar wie kan hen daarbij helpen? Na enkele omzwervingen komt Victoria in het Engelse stadje Totnes terecht. Daar blijken de mensen uit de streek al heel wat bereikt te hebben.
Maar zal dit voldoende zijn? En vooral, zullen zij bepaalde krachten die maar van geen wijken willen weten, ook tijdig weten te bedwingen?

 

 40. SPOKEN OP HET FEEST (10+ , 2011)

Floris wordt tien jaar. Hij gaat met zijn ouders en zijn zus op reis naar Zuid-Frankrijk. Daar gaan ze zijn verjaardag vieren.

Maar eerst is er een spannend kajaktochtje doorheen een smalle bergkloof... en een griezelige abdijruïne met wel erg vreemde bewoners...

Als dat maar goed afloopt!

 

 39. DE GROTE RAMP (12+ , 2010)

In het Caribische gebied en langs de hele oostkust van Amerika wordt door een superorkaan een ware ravage aangericht. Nooit eerder was de moderne mens het slachtoffer van zoveel natuurgeweld. Het aantal doden en vermisten loopt wellicht in de miljoenen. Tot de weinige overlevenden in de streek behoren Victoria en haar broertje en zusje. Weken later belandt het drietal bij een ver familielid in Europa. Een totaal nieuw leven breekt voor hen aan. Geen gemakkelijk leven, maar een leven dat hen voldoende zal moeten voorbereiden om uiteindelijk een nog veel grotere ramp te kunnen trotseren.

 

 38. DANS VAN DE ROZE DOLFIJN (12+ , 2010)

Na zijn avontuur in de Andes, trekt Marijn met zijn vader naar Brazilië. Ze varen de Amazone op om onder water de roze rivierdolfijn te gaan bestuderen. Totdat Marijn de ene vreemde boodschap na de andere doorkrijgt. Bijna allemaal verwijzen ze naar Talitha. Wat is er nu precies met haar gebeurd?
Voor eens en voor altijd wil Marijn het mysterie rond haar verdwijning ophelderen. Op zijn eentje reist hij met zijn vliegtuigje door tot in het regenwoud van Ecuador, een plaats berucht om zijn koppensnellers en andere ongure elementen...

 

 37. HET GROTE GRIEZELBOEK (10+ , 2008)

Een boek vol met spoken, geesten, duivels, mummies, vampiers, heksen, gekke professoren, weerwolven, ruimtewezens en zo veel meer !

 Patrick Lagrou dook in de wondere wereld van de griezels en vond het daar zo bijzonder dat hij ze allemaal in één boek verzamelde. Je vindt hier allerlei weetjes over leuke en minder leuke griezels, zoals hoe ze er meestal uitzien, waar ze vandaan komen, hoe ze bestreden kunnen worden ?

 

 36. DOLFIJNEN VRIJ! (12+ , 2008)

Marijn wordt naar Florida geroepen om mee te werken aan de bevrijding van twee dolfijnen. Maar in dezelfde periode hebben in de streek enkele uiterst ongewone voorvallen met dolfijnen plaats. Niemand, zelfs professor Jansen niet, kan er een sluitende verklaring voor vinden. In elk geval, als er aan die gebeurtenissen niet snel een einde komt, ziet het er voor de dolfijnen bijzonder slecht uit.
Tenzij Marijn er op tijd in slaagt het vreemde raadsel op te lossen.

 

MEER INFO? KLIK LINKS OP DE KAFT!

 

 35. CHATTEN IN DE NACHT (8+ , 2008)

In de klas wil de meester aan de kinderen uitleggen dat chatten gevaarlijk is. Maar Ben lacht de waarschuwingen van de meester weg. Hij heeft net een nieuwe chatvriend, Nick. Het is een keitoffe jongen. Wat kan daar nu gevaarlijk aan zijn? Alles lijkt helemaal oké. Tot Ben ontdekt waar Nick woont...

 

 34. WORDEN DOLFIJNEN VERLIEFD ? (8+ , 2007)

Hadden dolfijnen vroeger poten? Waarom lachen dolfijnen altijd? Kan een dolfijn verdrinken? Hoeveel soorten zijn er? Spreken alle dolfijnen dezelfde taal? Drinken dolfijnen water? Hoe oud worden ze? Slapen dolfijnen? Hoeveel kost een dolfijn?

Het antwoord op deze en nog veel meer vragen over dolfijnen vind je in dit boek.

 

 33. DE ! VAN OSIRIS (10+ , 2007)

In het vervolg op De wraak van de mummie wordt het onmogelijke toch waar: de mummie van Sharl-Atan komt weer tot leven. Zal de mummie erin slagen oppermachtig te worden? Of zullen Jan, Jo en Joske daar opnieuw een stokje voor steken? Het wordt alleszins geen gemakkelijke opdracht. De kinderen moeten niet alleen de krankzinnige mummie trotseren, maar ook de dorre Egyptische woestijn. En ondertussen moeten ze ook nog het geheim van Osiris proberen te ontsluieren.

 

 

 32. RED DE DOLFIJNEN! (12+ , 2007)

Het vijfde vervolg op 'Het dolfijnenkind'

In het verre Japan, is een fotograaf getuige van een vreselijk schouwspel. De beelden die hij schiet, moeten absoluut aan de rest van de wereld worden getoond. Maar dit wordt hem verhinderd, zodat hij uiteindelijk in zijn opdracht mislukt. Professor Jansen en zijn zoon Marijn moeten hem bij een nieuwe poging bijstaan. Maar ook voor hen wordt het geen gemakkelijke klus. Bovendien moeten ze ook nog het middel vinden om aan die afschuwelijke wandaden een einde te stellen. Zullen zij in hun opzet slagen?

 

 31. HET COMPUTERSPOOK (8+ , 2007)

Verschenen in de reeks 'Leeskriebel' bij Averbode

Berend vindt op het internet een spelletje. Het ziet er leuk uit, maar zal hij het wel binnenhalen? Hij doet het toch maar. Als Berend het bestand opent, gebeuren er vreemde dingen. Er weerklinkt een dreun en brandende letters verschijnen op het scherm: Het computerspook dankt je voor zijn bevrijding ... Even later valt de computer uit. Wat Berend ook doet, het toestel blijft dood. Heeft hij een virus binnengehaald?

 

MEER INFO? KLIK LINKS OP DE KAFT!

 

  30. OFFER IN DE ANDES (12+ , 2006)

Het zevende vervolg op 'Het dolfijnenkind'

Voor zijn verjaardag krijgt Marijn van zijn ouders een droomgeschenk, dat hij helaas nog niet kan gebruiken. Hierdoor valt zijn zomervakantie in het water. Een hittegolf heeft al iedereen van het eiland wegejaagd. Heel onverwacht wordt hem een nieuwe kans aangeboden. Die grijpt hij nu met beide handen. Alleen weet hij niet dat het deze keer een duivelse valstrik is. Iemand uit het verleden heeft immers gezworen zich bloedig op hem te wreken...

 

  29. VERDWENEN IN DE SARGASSOZEE (12+ , 2005)

Het vierde vervolg op 'Het dolfijnenkind'

Na een hevige winterstorm wordt het eiland van Marijn bedreigd door reusachtige velden blaaswier.  Bij nader onderzoek blijken die afkomstig te zijn uit de Sargassozee, een zee waarover al eeuwen een waas van geheimzinnigheid hangt. In de dagen die daarop volgen, doen er zich op en rond het eiland steeds meer vreemde verschijnselen voor. Komt Long Island langzaam in de greep van de beruchte Bermuda-driehoek, ook bijgenaamd de Duivelsdriehoek?

 

28. VAMPIERSOEP (10+ , 2005)

Molly, Freddy en Andy zijn leerlingen van een heel strenge hotelschool aan de kust. Het drietal zucht onder de lessen en onder het meedogenloze regime van de tirannieke directeur. Maar op een avond stoot een grafdelver in de duinen op een heel geheimzinnig graf. Hij haalt een bijna ongeschonden doodskist boven en opent hem?Vanaf dat moment krijgen de leerlingen van de hotelschool het ene bloederige recept na het andere te verwerken.

Deze 'Vampiersoep', voor u opgediend door griezelschrijver Patrick Lagrou, is een verhaal om écht van te smullen! 

 

  27. HET RAADSEL VAN DE KRISTALLEN SCHEDEL  

Sally is van Ierse afkomst. Op het sterfbed van haar grootmoeder komt ze flarden van een goed bewaard familiegeheim te weten. Kort daarop vertrekt ze samen met haar moeder naar het westen van Ierland. Daar wacht hen de erfenis van hun voorouders. Maar wat die precies inhoudt, dat weten ze nog niet. Anders waren ze zeker thuis gebleven... 

Een griezelverhaal dat zich afspeelt op een ruig Iers eiland  waar mistbanken, onvoorziene stormen en duistere zeegrotten het decor vormen. Geen boek voor watjes...

 

  26. DE WATERDUIVEL VAN BRUGGE (10+ , 2005)

Voor Jonas en Tobias begint straks de grote vakantie. Brugge, de stad waar zij wonen, staat voor een nieuw toeristisch seizoen. Maar op een nacht verdwijnt een toerist in de Brugse reien. Jonas en Tobias zijn de eersten die de ware aard van de vijand ontdekken, maar de mensen geloven hen niet. Pas als de nood het hoogst is, wordt er naar hen geluisterd. Maar dan is het al te laat …  

Een spannend griezelverhaal van Bruggeling Patrick Lagrou. Na het lezen ervan zul je de stad met andere ogen bekijken!

 

MEER INFO? KLIK LINKS OP DE KAFT!

 

25. GEESTEN IN HUIS (13+ , 2003)

Justien is gek op computers. Het liefst zou ze willen inbreken in die van anderen. Vooral in deze van haar leerkrachten. Als ze op een dag via internet met de hacker hoLLyGHost in contact komt, wordt haar droom werkelijkheid. Kort daarna verhuist Justien met haar ouders naar een afgelegen woning op het platteland. Ze gaat zo op in haar hobby dat ze niet merkt dat er met het nieuwe huis iets heel erg mis is. Op haar beurt krijgt Justien ongewenst bezoek. Het is het begin van een ware nachtmerrie...
Geesten in huis: eerst palmen ze je woning in, dan kom jij aan de beurt!

 

24. DE SCHORPIOENEN VAN KATO ZAGROS (10+ , 2003)

Samen met haar ouders en haar broer vertrekt Jolien op reis naar Kreta. Voor haar vader is de afgelegen baai van Kato Zagros de ideale plaats om de sterren te bekijken. Maar de eerste dag al voorspellen die weinig goeds. Er hangt iets dreigends in de lucht. Als Jolien het keukenhulpje Nikos leert kennen, doet ze samen met hem de ene vreemde ontdekking na de andere. Op zoek naar een verklaring komen de kinderen in de Vallei der Doden terecht. Daar in die ondergrondse gangen schuilt echter een groot gevaar. Dat is immers het domein van de schorpioenen van Kato Zagros.

 

23. DE KOEKELIEK VAN BASELBERG (8+ , 2003)

Verschenen in de reeks 'Leeskriebel' bij Averbode

Sofie en Arne zijn vrienden. Het meisje wil een verlaten villa binnendringen. Arne vindt dat geen goed idee. Zoiets mag natuurlijk niet.
'Ben je misschien bang van spoken?' vraagt Sofie.
'Als er in dat huis alleen spoken zouden ronddolen, klauterde ik meteen naar binnen', antwoordt Arne. 'Maar ik weet beter. Daarom heb ik schrik.'
'Dan ga ik maar alleen', zucht Sofie.
Ze weet niet wat ze zal beleven. Samen met Arne.

 

22. BODY SWITCH (14+ , 2002)

Op een rommelmarkt vindt Joachim een heel bijzonder boek. Er staat in hoe je uit je eigen lichaam kan treden. Joachim wil het meteen uitproberen. En inderdaad. Er gaat een nieuwe wereld met onvoorstelbare mogelijkheden voor hem open. Totdat zijn nieuwe vriendin Sarah ontdekt dat er iets niet in orde is met het boek. Maar dan is het voor Joachim al te laat. De nachtmerrie is begonnen.


Body switch, als demonen je lichaam overnemen.

 

21kaft.jpg (129588 bytes)

21. DE HALLOWEENHEKSEN (10+ , 2002)

Hanne, Lore en Winnie zijn drie zussen die zich graag verkleden. Dat hebben ze van hun vader, want die is gek op carnavalsfeesten. Maar andere kinderen vinden het maar niets en lachen de drie zusjes uit. Hanne, Lore en Winnie zijn het beu en zinnen op wraak. Van een oud vrouwtje leren ze allerhande vreemde trucs. Met Halloween willen ze tot de actie overgaan. Alleen weten ze niet dat er nog andere Halloweenheksen van de partij zullen zijn...
Patrick Lagrou haalt weer een heleboel griezeltrucs boven om je in de ban te houden van dit magische, bloedstollende verhaal.

 

MEER INFO? KLIK LINKS OP DE KAFT!

 

20. DE SCHAT VAN DE BOEKANIERS (12+, 2001)

Het derde vervolg op 'Het dolfijnenkind'

Bloeddorstige zeerovers, met goud beladen galjoenen, verzonken schatten en onbewoonde eilanden! Iedereen droomt er wel eens van. Ook Marijn. In die tijd had hij willen leven. Zeker nu hij al enkele jaren op een Caribisch eiland woont. Op een dag krijgt hij de kans van zijn leven. Hij mag zo’n schat helpen opsporen en bovenhalen. Met alles wat er nog aan vastzit. Enkel de piraten ontbreken nog. Totdat zijn droom helemaal uitkomt en hij, sneller dan hem lief is, oog in oog staat met échte zeerovers…

 

19. DE SPOKEN VAN McHAGGIS (12+ , 2001)

Bekroond door de Vlaamse Kinderjury 2002-2003

De jonge Kevin komt in Schotland aan. Maar het gaat mis. De familie waar hij zou verblijven, is er niet. Gelukkig kan hij terecht bij lord McHaggis. Op het kasteel wordt hij bijzonder goed ontvangen. Maar zodra het donker wordt, komt de hele omgeving in de greep van angstaanjagende verschijningen. Dit wordt elke nacht erger. Totdat Kevin na enkele dagen ontdekt welke afschuwelijke dingen er hier vroeger zijn gebeurd. Maar dan is het ook voor hem al bijna te laat…

 

18. TIBO EN DE DROOMDUIVELS (10+ , 2001)

Bekroond door de Kinderjury
van 'Kinderleesclubs v.z.w.' in 2002.

Zeven april. Tibo is jarig. Maandenlang hebben zijn papa, mama en zijn broer Bruno alles tot in de puntjes voorbereid. Deze dag moet onvergetelijk worden. En dat lukt, want behalve de taart met kaarsjes krijgt Tibo een luchtdoop, een aardedoop en een waterdoop. Maar hoe oud wordt Tibo eigenlijk? Tien, elf of twaalf? Is het echt Tibo's verjaardag of is het een droom?

 

17. GRIEZELS OP SCHOOL (10+ , 2000)

Bram heeft het, samen met de andere leerlingen, bijzonder lastig op school. Directrice Borstoen, mevrouw Schriel en meneer Smos heersen er met ijzeren hand. Gelukkig voor Bram komt er een nieuwe leerling in de klas. Die lijkt voor niets terug te deinzen. Met hem sluit Bram een bondgenootschap. Samen halen ze de meest doldwaze grappen uit. Hierbij raakt de ene leerkracht na de andere in het ziekenhuis. Keer op keer worden ze vervangen door nieuwe, bijzonder toffe leraren. Nooit eerder gingen de kinderen zo graag naar school. Totdat Bram opeens ontdekt wie daar allemaal achter zit.

 

16. DE WRAAK VAN DE MUMMIE (11+ , 2000)

Jan en Jo moeten een deel van de zomer in een zomerkamp doorbrengen. Maar dat vinden deze straatjongens helemaal niet leuk. Op een regenachtige dag beslist de leiding om in de stad een museum te bezoeken. Daar loopt een tentoonstelling met als pronkstuk de mummie van een onbekende Egyptische farao. Indrukwekkend, vinden Jan en Jo. Maar dan vervelen ze zich weer. Om het toch wat spannend te houden, gaan ze op ontdekkingstocht in de kelders van het museum. Hierdoor raken ze echter opgesloten. En precies die avond gebeurt er met de mummie iets onvoorstelbaars…

 

MEER INFO? KLIK LINKS OP DE KAFT!

 

15. GRUWELBAD (12+ , 2000)

De zestienjarige Matthias ziet met lede ogen aan hoe een stuk waardevol heidegebied wordt opgeofferd voor een tropisch zwemparadijs. Tijdens de bouw van het complex heeft men af te rekenen met vreemde ongelukken. Die worden echter stelselmatig in de doofpot gestopt. Het werk moet immers klaar zijn tegen de dag waarop het grote openingsfeest begint. Wanneer het bijna zover is, ontdekken Matthias en zijn vriendin Evelien wat er zich in de diepste uithoeken van het reusachtige gebouw schuilhoudt. Maar dan is het al veel te laat…

 

14. DE SPOOKVLIEGER (9+ , 2000)

Een kort vervolg op 'Het dolfijnenkind'

Dit kortverhaal waarin Marijn uit 'Het Dolfijnenkind' de hoofdrol speelt, maakt deel uit van een groot geheel dat onder de titel 'Griezelig spannend!' verscheen. Nog andere bekende Vlaamse auteurs hebben hieraan hun bijdrage geleverd. Dit boekje kwam echter nooit in de handel.

 

13. VOLGELINGEN VAN SATAN (14+ , 1999)

3de plaats Kinderjury Vlaanderen in 2001

Het landelijke stadje New Salem wordt opgeschrikt door vreemde gebeurtenissen. Een walgelijke grap, blijkt het begin te zijn van een donkere dreiging die de hele omgeving in zijn greep krijgt. Niemand kan eraan ontkomen. Ook de zeventienjarige Kenneth en zijn jongere zus Virginy niet, net zomin als hun ouders, die in een echtscheidingsprocedure verwikkeld zijn. Alleen de oude dominee Robinson twijfelt er niet meer aan. Volgens hem staan ze voor de ultieme uitdaging: de confrontatie met Satan...

 

12. VERVLOEKTE AARDE (12+ , 1999)

Geselecteerd voor de Kinderjury Limburg 2000-2001

Het verleden kan men beter laten rusten. Dat ondervinden Wouter en Tine heel vlug wanneer er op de plaats van een verdwenen abdij graafwerken beginnen. Want doordoor treedt een eeuwenoude vloek in werking. De gevolgen zijn niet te overzien. Tenzij Wouter en Tine er tijdig in slagen in te grijpen.

 

11. HET GEHEIM VAN DE GROTE KRONOMETER

(10+ , 1999, illustraties van JAN BOSSCHAERT)

Op weg naar school vindt Tillo een vreemd horloge. Zodra hij op het knopje duwt, gebeurt er iets heel ongewoons. Het duurt zelfs even voordat hij het doorheeft. Dan ontdekt hij fantastische mogelijkheden. Hij kan er de wildste grappen mee uithalen. Enkele dagen lang beleeft Tillo veel plezier. Tot hij opeens ontdekt wie er allemaal achter het horloge aanzitten. Dan begint een ware nachtmerrie.

 

MEER INFO? KLIK LINKS OP DE KAFT!

 

10. DE POORTEN VAN ATLANTIS (12+ , 1998)

Het tweede vervolg op 'Het dolfijnenkind'

In een lagune op Long Island raakt een witte bultrugwalvis vast. Deze heel ongewone gebeurtenis zet het Bahamiaanse eilandje in rep en roer. Gelukkig slagen Marijn en Talitha erin het dier op het nippertje te redden. Op dat moment ontdekken ze ook waarom die walvis hen kwam opzoeken. Hij wil hen naar het verzonken Atlantis brengen. Een moeilijke en gevaarlijke boottocht begint, met veel oponthoud en tegenwerking vanuit verschillende hoeken.

 

9. GREGORIS EN DE DOLFIJN (10+ , 1997)

De enige bezienswaardigheid op het Griekse eiland Ios is de icoon van de heilige Nicolaas, de patroonheilige van de vissers. Als het schilderij op een dag verdwijnt, vrezen de eilandbewoners dat de toeristen zullen wegblijven. Dan raakt de jonge Gregoris bevriend met een dolfijn die elke dag in het strandwater komt spelen. De dolfijn lokt natuurlijk heel wat nieuwsgierige toeristen. Toch is niet iedereen even blij met de komst van het dier.

 

8. IN DE KLAUWEN VAN DE DUIVEL (14+ ,'97)

Bekroond door de Kinderjury Vlaanderen in 1999

Stefanie is zeventien. Haar vader, Stanny Demey, bijgenaamd 'De Duivel', is de rijkste en machtigste begrafenisondernemer van de streek. Maar ze haat hem. Niet alleen omdat hij nooit echt aandacht aan haar heeft besteed, maar vooral omdat hij nu ook beslag legt op haar vriend Jürgen. Ze was aanvankelijk van plan met hem op reis te vertrekken, maar het lijkt erop dat dit door toedoen van haar vader niet zal doorgaan. (Van dit boek bestaat een werkmap voor leerkrachten en leerlingen.)

 

7. HET BEEST VAN DE CANIGOU (11+ , 1997)

Bekroond door de Kinderjury Vlaanderen in 1999

Op weg naar een afgelegen camping in de Pyreneeën leert Stefan het Nederlandse meisje Petra kennen. Met de vele grotten in de buurt belooft het voor hen een fijne, spannende vakantie te worden. Maar er dreigt gevaar. Rond de heilige berg de Canigou dwaalt een vreemd bloeddorstig wezen dat elke nacht slachtoffers eist. Voordat Stefan en Petra het beseffen, staat ook hun leven op het spel.

 

6. STERRENKIND (11+ , 1996)

Bekroond door de Kinderjury Limburg in 1998

Een akeliger landhuis dan het Kraaiennest bestaat er niet. Kinderen die er komen wonen, blijven meestal niet lang in leven. Toch is Bran Beregoed de eerste die weet te ontsnappen. Hierbij is hij getuige van iets wonderlijks. Alleen wil niemand zijn verhaal geloven. Bovendien, als de jonge Bran er niet tijdig in slaagt de geheimen van het Kraaiennest te ontsluieren, is zijn leven, en dat van zijn ongeboren zusje, geen stuiver meer waard.

 

MEER INFO? KLIK LINKS OP DE KAFT!

 

5. HET MONSTER UIT DE DIEPTE (12+ , 1995)

Dit is het eerste vervolg op 'Het dolfijnenkind' Bekroond door de KinderJury Limburg in 1997

Marijn woont al een paar jaar op Long Island. Op dit Bahamiaanse eiland wordt de rust maar zelden verstoord. Tot er op een dag een wetenschappelijke expeditie arriveert. Een nogal zonderlinge professor wil er de mysterieuze blauwe gaten bestuderen en Marijn mag samen met zijn dolfijn Derby meehelpen. Maar als blijkt dat er zich in die diepe gaten een vreemd wezen schuilhoudt, begint voor Marijn een gevaarlijk avontuur.

 

4. HET MEISJE UIT DE JUNGLE (14+ , 1994)

Bekroond door de KJJ én de KJL in 1996

Jonathan vertrekt samen met zijn vader voor een half jaar naar het Amazonewoud. Daar bestuderen ze een van de laatste indianenstammen die nog geen contact met blanken hadden. Jonathan wordt verliefd. Het verhaal van een blanke jongen en een indiaans meisje, twee verschillende culturen en een dreigende buitenwereld.

 

3. KRETEN IN DE MIST (12+ , 1994)

2de plaats KJJ én KJL in 1995

Gillend schiet Natalja wakker. Ze grijpt naar haar borst en schrikt: het bundeltje is er niet meer. Dan dringt het tot haar door dat ze weer gedroomd heeft, opnieuw die verschrikkelijke nachtmerrie. Diezelfde dag vertrekt ze op vakantie naar het mistige Zuid-Engeland. Op de rand van de kliffen komt er een jongen naar haar toe. "Heb ik je ooit al eens ontmoet?" vraagt hij haar. Natalja is verbluft. Die mooie jongen denkt precies hetzelfde als zij.

 

2. HEKSENEILAND (13+ , 1993)

"Welke wesp heeft je gestoken dat je zo opeens naar Griekenland wilt?" vraagt Suzan aan haar vader. "Probeer niet alles te weten," zegt Nick. "Jij gaat straks de witte molentjes en het blauwe water zien. Ik zorg voor de rest." Op 27 juli landt hun vliegtuig in Athene. Van daaruit vertrekken ze per boot naar hun bestemming: het eiland Xeros. Een op het eerste gezicht idyllisch plekje, dat wel, maar met opvallend weinig toeristen. Op dit raadselachtige eiland raken Nick en Suzan elk in hun eigen avontuur verzeild.

 

1. HET DOLFIJNENKIND (12+ , 1992)

Bekroond door de Vlaamse Kinderjury in 1994

Als Marijn op een dag met school een dolfinarium bezoekt, gebeurt er iets heel vreemds. Zonder erbij na te denken, duikt hij in het water en zwemt met de dolfijnen, alsof hij nooit anders heeft gedaan. Als zijn moeder hoort wat er is gebeurd, vertelt ze Marijn een aantal zaken uit het verleden, ook al is dat pijnlijk voor haar. Daarna vertrekken ze samen naar de Bahama's waar Marijn is geboren, maar waar ook zijn vader op mysterieuze wijze is verdwenen. Hun zoektocht naar de waarheid kan beginnen.

 

MEER INFO? KLIK LINKS OP DE KAFT!

 

spinning_with_shadow_red_md_clr.gif (2840 bytes)upright_green_md_clr.gif (4654 bytes)spinning_with_shadow_blue_md_clr.gif (3117 bytes)upright_red_md_clr.gif (2491 bytes)spinning_with_shadow_green_md_clr.gif (3232 bytes)upright_blue_md_clr.gif (1953 bytes)spinning_with_shadow_red_md_clr.gif (2840 bytes)upright_green_md_clr.gif (4654 bytes)spinning_with_shadow_blue_md_clr.gif (3117 bytes)upright_red_md_clr.gif (2491 bytes)spinning_with_shadow_green_md_clr.gif (3232 bytes)upright_blue_md_clr.gif (1953 bytes)

 

 

HOMEknop.gif (2899 bytes)

TERUG NAAR HET KRAAIENNEST

Free JavaScripts provided
by The JavaScript Source