De DRONES uit het verhaal

 

 

1. Hoe ga je met een drone te werk?

 

De reiskoffer met de gedemonteerde quadcopter. Rechts de afstandsbediening.

De afstandsbediening met een smartphone om tijdens de vlucht vanuit de lucht mee te kijken. De drone met de vier gemonteerde rotorbladen en propellerbeschermers.

 

 

Door de linkerstick met je linkerduim naar voor te duwen, stijgt de drone op. Eenmaal in de lucht kan je de drone vooruit, achteruit, links of rechts laten gaan door met je rechterduim de rechterstick in diezelfde richting te duwen. Om de drone te laten dalen, duw je de linkerstick voorzichtig achteruit.
In het begin was het voor de auteur niet gemakkelijk om zo'n drone te besturen. Gelukkig had hij vroeger zelf nog gevlogen. Toch bleek zo'n quadcopter nog iets helemaal anders te zijn. Maar oefening baart kunst en na een tijdje kon hij met de drone al heel wat bereiken.

 

 

 

Dit korte filmpje toont mooi het opstijgen en de eerste momenten van de vlucht van quadcopter weer. Tijdens de vlucht kan men van op een smartphone of van op een tablet ook van uit de lucht meevolgen.

 

 

2. Bestaan er ook kleinere drones?

 

Heel zeker! De quadcopter die hierboven aan bod kwam, is de Phantom 2 met een diameter van ongeveer 35 cm en een prijskaartje van een goeie duizend Euro.

Daarnaast bestaan er nog veel kleinere drones: de nano's (5 cm), de micro's (10 cm) en de mini's (20 cm). Vreemd genoeg zijn deze drones meestal een stuk goedkoper, maar ze bieden veel minder mogelijkheden en zijn ook veel moeilijker te besturen.

De micro die hiernaast en hieronder wordt voorgesteld, is de Micro Drone 2.0 met een diameter van 13 cm en een prijskaartje van ongeveer 75 Euro, camera niet inbegrepen.  

 

3. Moet je rekening houden met de wet?

Absoluut! Als je te werk gaat zoals Niels in het verhaal, kom je, net zoals hij, gegarandeerd in de problemen.

De jongen begaat minstens drie zware overtredingen:

1. Hij laat zijn drone verder vliegen dan zijn eigen tuin.

2. Hij laat zijn drone zodanig ver vliegen dat hij hem niet meer kan zien en op zijn tablet verder moet volgen.

3. Hij laat zijn drone in andermans tuinen rondvliegen en schendt hiermee de privacy van de bewoners.

Als je dus niet bij de kraag wilt gevat worden, je kostbare drone wilt verliezen en een zware boete wilt betalen, hou je dan strikt aan de regels. Ze zijn bijzonder streng !!!