Het grote Griezelboek, het 37ste boek van Patrick Lagrou

 

Het grote Griezelboek

 

 

 

 

Dit is het tweede informatieve boek dat Patrick Lagrou voor de jeugd heeft geschreven. Dank zij de schitterende platen van tekenaar Stijn Felix is het een heel mooi boek geworden. Het was de bedoeling van de auteur om heel wat interessante informatie te geven over de verschillende soorten griezelfiguren.

 

Het boek begint met twee jongeren die HALLOWEEN willen vieren, maar niemand vinden die met hen wil meefeesten. Dan zien ze op de grond een geheimzinnige fles liggen. Ze ontkurken die, maar in een grote, kleurrijke rookwolk komen alle mogelijke soorten griezelfiguren tevoorschijn !

 

Als eerste verschijnen er spoken en geesten, dan duivels en demonen. Het zijn allemaal ongrijpbare wezens.

Vervolgens komen de drie soorten ondoden tevoorschijn: de zombies en de skeletten, dan de mummies en uiteindelijk de vampiers.

 

Daarna maken ze kennis met allerlei monsters: monsterachtige dieren, mensdieren en weerwolven, en tenslotte ook nog vreemde scheppingen.

 

Ook allerlei enge mensen zijn van de partij: heksen, gekke professoren en bloeddorstige stammen.

Het eindigt tenslotte met wezens uit andere werelden: schepsels uit de Grieks-Romeinse godenwereld, schepsels uit de Keltisch-Germaanse godenwereld en ruimtewezens !

 

Al die soorten griezelfiguren stellen zich voor: (1) ze vertellen elk hoe ze er precies uit zien, (2) waar ze vandaan komen, (3) tot wat ze in staat zijn, (4) hoe ze het best bestreden kunnen worden, (5) hoe echt ze wel zijn, (6) in welke films ze te zien zijn en (7) in welke boeken van Patrick Lagrou ze optreden. Uiteindelijk (8) doen ze je lachen met een hele reeks  griezelige grappen.

 

Het boek eindigt met een groot HALLOWEEN-feest. Want leken al die griezelfiguren in het begin nog heel eng te zijn, voor onze twee jongeren vallen ze uiteindelijk nog geweldig mee !

Patrick Lagrou hoopt dan ook dat ook jij aan dit kleurrijke griezelboek heel veel plezier zal beleven.

 

Voor toegang tot de HALLOWEEN-site van Patrick Lagrou:

KLIK HIER

Voor toegang tot de GRIEZELKELDER van het Kraaiennest:

KLIK HIER

 

 
 

 

Terug naar de BIBLIOTHEEK